Lia Hide | Λία Γεωργακοπούλου

Η Lia Hide (Λίαα Γεωργακοπούλου) γεννήθηκε, ζει, γράφει μουσική, διδάσκει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχει Δίπλωμα στο πιάνο με Α' βραβείο και το Κλασσικό τραγούδι, Α' βραβείο επίσης, με καθηγητές, τους Χριστίνα Τερτίπη και Τάκη Φίνα αντίστοιχα, και πτυχίο Αρμονίας, με ειδικό καθηγητή το μαέστρο Γιάννη Πανταζάτο (Ωδείο Νέα Τέχνη).

Σπούδασε στο American College of Greece (Deree College) μουσική (Bachelor of Arts) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Associate in Business).

To 2004 απέκτησε το Licentiate in Piano Perfomance, από το GuildhallSchool of Music and Drama του Λονδίνου, με διάκριση.

Ολοκληρώνει το MMus in Songwriting στο Bath Spa University.

Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

H Lia Hide βρίσκεται δισκογραφικά στην ΕMI-Universal (Home, 2013) και ετοιμάζει τη δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά.

Έχει έντονο παρελθόν στην ευρύτερη electronica σκηνή της Ελλάδας (soulfull, chill out, acid jazz, electro pop), ως μέλος και συνεργάτης των Influence, A dog named Rodriguez, Neverland, DjMCD, Robin Skouteris, με πολυάριθμες εγχώριες κυκλοφορίες που γνώρισαν την προτίμηση του κοινού, αλλά και σημαντικές συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού (Sound of Everything, Deectiva, Local Underground, Global Underground, Planetworks).

Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους καλλιτέχνες, παίζοντας στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους: θέατρο Λυκαβηττού με την Δήμητρα Γαλάνη, Μέγαρο Μουσικής με το Duo Fina, αίθουσα "Παρνασσός" με τα «Κορίτσια με Σμόκιν (Idra Kayne, Lia Hide, Μαρίκα Παπάζογλου)», στην Αρχιτεκτονική (guest to Active Member) αλλά και solo: στο Αρχαίο Θέατρο Νεμέας στην αναβίωση των αρχαίων αγώνων, και στα Gagarin, Half Note Jazz Club, Kύτταρο, Six D.O.G.S, Θέατρο Βικτώρια, Θέατρο Τριανόν, Θέατρο Φούρνος, Bios, Romantso,Gazarte, Φλοράλ, Tin Pan Alley, Bookabar, Γαλλικό ινστιτούτο, Τεχνόπολις Γκάζι, KοοKοο κ.α. καθώς και στα MAD Tv channel και Ράδιο Αρβύλα.

Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας, καλεσμένη στο Berkley university και Stanford University στην Καλιφόρνια, στο London School of Music στην Αγγλία, στο Melodrama Festival στην Πολωνία, και με τις δικές της συνθέσεις στο Λονδίνο και το Μόντρεαλ.

Το 2015 εμφανίστηκε ως opening act για τον Joseph Van Wissem (Θεατρο Χυτήριο, Φεβρουάριος) και την Anneke Van Giersbergen (Τριανόν, Μάιος).

Είναι ιδρύτρια και εμπνευστής της μουσικής ομάδας Noizarte, και μαέστρος του Φωνητικού Συνόλου Praxis.

Συνεργάστηκε με τους KBHTA, "Nomik" (Sleeping Pillow), με την Blues band "Boogie Sinners", το τζαζ project Mother-X (Σ. Μπέλος – Γ. Χριστοδούλου) μεταξύ άλλων.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο (Ανοιχτό Ζευγάρι, Ντάριο Φο).

Η Lia Hide διδάσκει από το 2001 θεωρητικά και πιάνο, και από το 2004 κλασσικό και μοντέρνο τραγούδι, με ιδιαίτερη αγάπη στο musical, επίσης μουσικά σύνολα και ιστορία της κλασικής και μοντέρνας μουσικής και του μιούζικαλ. Έχει την μεγάλη χαρά να δει τους μαθητές της να διαπρέπουν σε εξετάσεις (πτυχία πιάνου και μονωδίας), καθώς και στις ατομικές τους καριέρες (Σοφία Κουρτίδου, Joanna Drigo, Nikolas Raptakis, και τις lead voices στους Allochiria, Vinyl Suicide, Solar Monkeys κ.α.). Συνεργαζόμενη με το London College of Music, έχει, σε πάνω από 200 συμμετοχές μαθητών της σε εξετάσεις, 100% επιτυχία, από τα μικρότερα επίπεδα, μέχρι αυτά των διπλωματικών εξετάσεων (teacher's & performance diplomas).

Είναι συνεργάτης του Ωδείου Μουσικής Πράξης, του musicfor, και του City Unity College.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”