Βιργινία Φραγκούλατζη

Η Βιργινία Φραγκούλατζη γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1986.

Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ξεκίνησε από την ηλικία των 7, με τη συμμετοχή της αρχικά σε χορωδίες παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής και στη συνέχεια, στις χορωδίες και τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2004. Έπειτα παρακολούθησε, επαγγελματικά πια, μαθήματα με την Karen Solomon (2005-2008) και τη Λία Γεωργακοπούλου (2007-2015) στο κλασικό και στο μοντέρνο τραγούδι αποκτώντας το Diploma in Popular Vocals & Music Theatre (DipLCM - London College of Music/West London University). Από το 2018 κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τον Γιώργο Σαμαρτζή.

Παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα για δασκάλους (ανατομία, παιδαγωγικά, ear training, τεχνικές φωνής, ιστορία της μουσικής, ensembles κ.ά.) με τον Γιώργο Αργυρόπουλο και τη Λία Γεωργακοπούλου στο Ωδείο Μουσικής Πράξης, απ’ όπου και αποφοίτησε αποκτώντας το Associate in Teaching Vocals (ALCM - London College of Music/West London University).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της φωνής (Robert Bicknell, Sheila Cooper, Shelley Burns, Robert Lunte, Voice and Swallowing Center Athens κ.ά.).

To 2006 πήρε το πτυχίο ανώτερων θεωρητικών με τον Νίκο Παναγιωτάκη (Ωδείο Μουσικής Πράξης) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με τη Λουάνα Ιωάννου και φλάουτου με την Άννα Θεοδωράτου και την Iwona Glinka για περίπου μία δεκαετία.

Είναι μέλος του πολυφωνικού συνόλου Fonέs υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, με εμφανίσεις σε Νέα Υόρκη (Ηνωμένα Έθνη) και Λονδίνο, Ηρώδειο (Νίκος Κυπουργός, Εστουδιαντίνα), Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμματων και Τεχνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (TEDx, Κήπος του Μεγάρου), ΕΡΤ (SummERTime), Θέατρο Βράχων, Θέατρο Θησείον, Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, Gazarte με τον Παύλο Παυλίδη, Ταράτσα και Passport με τον Φοίβο Δεληβοριά (Flea Market), Six Dogs, Επίδαυρο, Κύπρο κ.ά. παρουσιάζοντας τις μουσικές του κόσμου και όχι μόνο. Έχουν δανείσει τις φωνές τους στις μεταγλωττίσεις των τραγουδιών των ταινιών “Βαϊάνα”, “Πεντάμορφη και το Τέρας”, “Coco”, “Mary Poppins the Return” κ.α.

Είναι μέλος του μοντέρνου πολυφωνικού σχήματος Dreamy Whispers (Gazarte, Afrikana, Π131, Δήμος Αθηναίων, Faust, Abaton Resort κ.α.)

Το 2018 συμμετείχε ως Ωκεανίδα στον χορό στην τραγωδία του Αισχύλου: «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα και μουσικής Βασίλη Μαντζούκη, με πρωταγωνιστή του Νίκο Καραθάνο (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018). Καθώς και στην τελετή Αφής της Φλόγας στον Μαραθώνα (Νοέμβρης 2018).

Τα τελευταία 3 χρόνια ντύνει με τη φωνή της τραγούδια από σειρές κινουμένων σχεδίων, μεταξύ άλλων και της Disney στο Sierra Post καθώς και το μουσικό σήμα της γνωστής εταιρείας Haribo.

Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 συμμετείχε στην παράσταση “Shrek: The Musical” στο Εθνικό Θέατρο, με σκηνοθέτη τον Άγγελο Μέντη, όπου είχε μεταξύ άλλων και το ρόλο της Δράκαινας.

Υπήρξε front woman των Missing Case (funk/rock/soul), Mama Knows Better (soul/blues) και Groove Therapist. Το 2012 βρέθηκε στο team των backing vocals υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, σε μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Ηρώδειο με τον Μάριο Φραγκούλη και την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Την ίδια χρονιά μαζί με την Μαρίνα Σάττι και την Πηνελόπη Τζανετάκη συμμετείχε στη Soul Station Band του Δημήτρη Καλαντζή στο Παλλάς και στο Melodrama Festival (2012) στην Πολωνία με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο υπό την διεύθυνση της Λίας “Hide” Γεωργακοπούλου και του Παναγιώτη Κραμπή.

Διδάσκει μοντέρνο τραγούδι πάνω από μία δεκαετία σε ωδεία εντός και εκτός Αττικής (Ωδείο Μουσικής Πράξης, MusicFor, Μουσικό Εργαστήρι Δίεση, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Ωδείο Μαρσύας - Χαλκίδα, MusicIs Education).

Διδάσκει στο Ωδείο Μουσικής Πράξης (Βεϊκου 33, Κουκάκι) και στο MusicFor (Αγίας Μαρκέλλας 7, Κεραμεικός και Ταξιαρχών 63, Κορυδαλλός).

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”