Γιώργος Καλοδούκας

O Γιώργος Καλοδούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 12 ετών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ξενάκη στο δημοτικό ωδείο Κορυδαλλού, απ’ όπου αργότερα πήρε και το πτυχίο του με άριστα.

Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Ιλίου όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου, κιθάρας και ταμπουρά, ενώ υπήρξε μέλος ως κρουστός της ορχήστρας Orff του σχολείου η οποία και διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του 1998.

Το 2004 έδωσε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και το 2011 το Πτυχίο Αντίστιξης με δάσκαλο τον Λεωνίδα Κανάρη, αριστεύοντας και στα δύο.

Το 2007 – 2008 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα μπαρόκ κιθάρας με δάσκαλο τον Θεόδωρο Κίτσο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωνίων Νήσων, πραγματοποιώντας ένα μέρος της πρακτικής του άσκησης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως βοηθός ηχολήπτη.

Ηλεκτρική κιθάρα ξεκίνησε να μελετάει το 2003 με πρώτο δάσκαλο τον Δημήτρη Ζαφειρέλη, ενώ έπειτα μαθήτευσε δίπλα στον Χριστόφορο Κροκίδη, Γρηγόρη Ντάνη, Βάσω Δημητρίου & Παντελή Γκέρτσο.

Το 2012 αποφοίτησε από το επαγγελματικό πρόγραμμα ηλεκτρικής κιθάρας του Modern Music School Athens, ενώ αργότερα απέκτησε τα εξής διπλώματα στην ηλεκτρική κιθάρα: Diploma of the London College of Music (DipLCM [PD] Upper Level), Associate Diploma of the London College of Music (ALCM [PD] Upper Level) και Licentiate of the London College of Music (LLCM [PD] Upper Level) από το University of West London.

Από το 2013 έως το 2015 ήταν “Lickman” στο κιθαριστικό site guitarspot.gr ενώ με τη διδασκαλία της κιθάρας ασχολείται από το 2006 σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές.

Το 2014 σε συνεργασία με τον Παντελή Γκέρτσο ίδρυσε το MUSICFOR ANNEX OF KORYDALLOS, ενώ το 2017 έγινε μέλος του “The Registry of Guitar Tutors” (RGT) του London College of Music.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές παραγωγές ως session μουσικός των δισκογραφικών εταιριών MAD BOX Entertainment & Dusty Records.

Υπήρξε μέλος του Pop-Rock σχήματος Positive Red, με το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 το album “The Way Your Heart Beats” από την E.M.I. - Voca Records.

Το 2017 διετέλεσε μέλος της ορχήστρας Αθηνών & Θεσσαλονίκης του musical MAMMA MIA & το 2018 του musical MATILDA στην Αθήνα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Progressive Rock σχήματος Groove Therapist έχοντας κυκλοφορήσει τις δισκογραφικές δουλειές με τίτλο “Mr. Funker The Myth” (Studio Album) το 2015 από την The Leaders Records & “Mr. Funker The Myth Live at Sierra” (Live Album) από την Yellow Note το 2019, ενώ παράλληλα έκδωσε το Guitar – Tab Book με τίτλο Mr. Funker The Myth.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”