Ηλίας Καλούδης

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με το πιάνο έγινε στην ηλικία των 7. Τα καλύτερά μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Ιλίου. Μετά συνέχισε στο τμήμα μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επέλεξε κυρίως μαθήματα μουσικής τεχνολογίας. Αποφοίτησε το 2011.

Στο ενδιάμεσο,πήρε πτυχίο ειδικού Αρμονίας (Άριστα) και Αντίστιξης (Άριστα Παμψηφεί), πτυχίο κλασικού πιάνου 2005 (Άριστα Παμψηφεί) και δίπλωμα κλασικού πιάνου 2008 (Άριστα παμψηφεί, Ά βραβείο). Θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις του, αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα Jazz πιάνου με το Δημήτρη Καλαντζή.

Παράλληλα, παίζει σαν session μουσικός με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Βασίλης Καζούλης, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ρους, Chris Eckman (The WalkAbouts) και πολλούς ακόμα σε διάφορες μουσικές σκηνές σε όλη την Έλλαδα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές με διάφορους καλλιτέχνες. Έχει γράψει τραγούδια για τη σειρά "Κλεμμένα όνειρα". Το 2014-2015 συμμετείχε στο Voice 2 ως πιανίστας στο vocal coaching όπου δίδασκε η Βικτώρια Χαλκίτη.

Απο τις σημαντικότερες στιγμές της μουσικής του ζωής είναι η συναυλία στο Ηρώδειο το Σεπτέμβριο του 2013 στο πλάι του μουσικοσυνθέτη Σάκη Τσιλίκη και του Δημήτρη Ψαριανού.

Το 2014-2015 συμμετείχε στο μιούζικαλ "Μελωδία της Ευτυχίας" δίπλα στον ενορχηστρωτή και μαέστρο Γιάννη Αντωνόπουλο ως correpetiteur. Μετά ακολούθησαν οι παραστάσεις "The Addam's Family", "Mamma Mia" και "Jesus Christ Superstar" όπου διηύθηνε και έπαιξε πιάνο-πλήκτρα. Τη φετινή σεζόν ετοιμάζει το πολυβραβευμένο Musical "The Matilda".

Εκτός από τη διδασκαλία κλασικού πιάνου, μοντέρνου πιάνου και τρόπου αντιμετώπισης του οργάνου σε συνθήκες live, προετοιμάζει μαθητές για την εισαγωγή τους σε μουσικά πανεπιστήμια.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”