Αλέξανδρος Παντελιάς

O Αλέξανδρος Παντελιάς γεννήθηκε το 1982 και είναι απόφοιτος του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Δυτικής Αττικής. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κλασική κιθάρα και θεωρία, ενώ υπήρξε μαθητής του Βαγγέλη Μπουντούνη στην κλασική κιθάρα, λαμβάνοντας το Α’ Βραβείο, και του Παντελή Γκέρτσου στην ηλεκτρική κιθάρα, με την καθοδήγηση του οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο University of West London.

Μουσικοσυνθέτης, εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος «Κίτρινα Ποδήλατα» (2000) και δημιουργός ορχηστικής μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο, ο Αλέξανδρος Παντελιάς βρίσκεται στην βιομηχανία της δισκογραφίας και της μουσικής παραγωγής από το 2000.

Έχοντας πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας αλλά και ροκ συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Μπουντούνη, Al di Meola, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, Ορφέα Περίδη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Κανά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Καζούλλη, Νίκου Ζιώγαλα, Γλυκερία, Θάνο Mμικρούτσικο κ.α.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”