Βασίλης Ποδαράς | Vassilis Podaras

O Βασίλης Ποδαράς γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 10.

Αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με πτυχίο και μεταπτυχιακό με ειδίκευση Jazz Performance.

Το 2012 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο IASJ στο Graz της Αυστρίας ως επίλεκτος φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πιο δραστήριους ντράμερ της εγχώριας μουσικής σκηνής έχοντας εμφανιστεί σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ, αλλά και σε διεθνές επίπεδο στην Ευρώπη, τη Νέα Υόρκη και την Ασία.

Διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Tivon Peniccott, Jd Walter, Dean Bowman, Olivier Témime, Mikko Innanen,Laurant Maur,Manfred Schoof,Γιώργος Κοντραφούρης,Τάκης Πατερέλης,Νικόλας Aναδολής, Δήμος Δημητριάδης, Δημήτρης Βασιλάκης είναι μερικές απο τις συνεργασίες του, με εμφανίσεις στο London Jazz Festival, Pori Jazz Festival, Odessa jazz festival, Taichung jazz festival κ.α.

Το 2016 συμμετείχε στην περιοδεία και ηχογράφηση της παραγωγής ‘Σήκω Ψύχη μου,δώσε ρεύμα’ με τους Διονύση Σαββόπουλο και Ελένη Βιτάλη.

Παράλληλα είναι μέλος των ‘the next step quintet’ με τους οποίους κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό Made in new york jazz competition στην κατηγορία ‘small band’,με αποτέλεσμα την συναυλία του γκρούπ στο tribeca performing arts centre στη Νέα Υόρκη.

Είναι συνεργάτης του Ιονίου Πανεπιστημίου κάνοντας σεμινάρια στους προχτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του.

Το 2018 ηχογράφησε και θα κυκλοφορήσει σύντομα την πρώτη του δισκοφραφική δουλειά με τίτλο ‘Drums to heal society’.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”