Βαγγέλης Σιμιντζής

O Βαγγέλης Σιμιντζής γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 14 ετών.

Επιλέγοντας αρχικά τον τομέα της κλασσικής μουσικής,ολοκλήρωσε τις σπουδές του με το Δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο,υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του, Ευάγγελου Μπουντούνη.

Μέσω αυτής της αγαστής συνεργασίας,είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο μουσικό σχήμα "Οι Κιθαριστές" και να δώσει μια σειρά συναυλιών σε κορυφαίες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,Ωδείο Ηρώδου του Αττικού,Λυκαβηττός κ.ά.).

Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, παρακολούθησε σπουδές στο τμήμα ηχοληψίας του Ι.Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου, από όπου πήρε το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης του αντίστοιχου τμήματος με γενικό βαθμό 18 και υποτροφίες σε όλα τα εξάμηνα.

Στην συνέχεια ακολούθησε τον τομέα της μοντέρνας μουσικής, αρχικά με μαθήματα φωνητικής,στην σχολή Studio Phonetics του Μιχάλη Σμέρου. Η εκμάθηση συνοδεύτηκε από συναυλίες στις γνωστότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Όνομα του Ρόδου, An Club, Rodeo κ.ά.) είτε στα πλαίσια της σχολής, είτε σαν τραγουδιστής στα σχήματα στα οποία συμμετείχε. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο Guitarfor, μία σχολή ηλεκτρικής κιθάρας που λειτουργεί υπό την επιμέλεια του Παντελή Γκέρτσου. Παράλληλα με τις σπουδές του και σε συνδυασμό με συναυλίες (Guitarfor Blues, Guitarfor Rock, Guitarfor 80s), σεμινάρια και παρουσιάσεις (Athens Heart, Public, Athens Metro Mall), έδωσε εξετάσεις για τα grades 6,7,8 και DipLCM(TD) του RGT παίρνοντας σε όλα βαθμό Distinction (Διάκριση).

Ως καθηγητής εργάζεται στο Εθνικό Ωδείο Ν.Ψυχικού και στην σχολή Guitarfor.

Ως session μουσικός συνεργάζεται με την Χρυσώ Σταματοπούλου, συνοδεύοντας την σε όλες τις ζωντανές της εμφανίσεις ως μέλος των “Golden Ravens”.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”