Θάνος Καλοδούκας

Ο Θάνος Καλοδούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ξεκίνησε κλασσικό πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού στα 7 του χρόνια με τον Νίκο Βασιλιάδη και συνέχισε μέχρι την τάξη της 3ης Ανωτέρας. Παράλληλα πήρε μαθήματα κλασικής αρμονίας.

Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο /Λύκειο Ιλίου και Πειραιά. Συμμετείχε στην χορωδία της Νατάσας Αγγελοπούλου με την οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς.

Έκανε μαθήματα τρομπέτας με τους Χρήστο Ωραιόπουλο, Τάσο Δράμπαλη και Αλέκο Κάτσιο (τάξη πτυχίου) και συμμετείχε σε πολλές Φιλαρμονικές Ορχήστρες Δήμων όπως, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου, Χαλανδρίου, Μενιδίου, Κορωπίου κ.α.

Είναι απόφοιτος των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, του τμήματος Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Νίκο Κριτσινέλη.

Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τα drums και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα με το Γιώργο Μητσοτάκη στο MMS Athens. Είναι τελειόφοιτος του επαγγελματικού τμήματος Drums του Modern Music School Athens.

Συμμετείχε ως session drummer, αλλά και ως ενορχηστρωτής/συνθέτης σε διάφορες παραγωγές της ελληνικής σκηνής.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής drums σε διάφορα ωδεία, ως βοηθός καθηγητή ηχοληψίας στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και ως μουσικός παραγωγός/μηχανικός ήχου στην δισκογραφική εταιρεία MADBOX ENTERTAINMENT και τον ραδιοφωνικό σταθμό KANALI ENA.

Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του Progressive Rock συγκροτήματος Groove Therapist, που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Mr Funker – The Myth” απο την The Leaders Records το 2015.

“...everyone on that train can be going the same direction but have different destinations...”